چگونه عضلات شکم را تقویت کنیم؟

چگونه عضلات شکم را تقویت کنیم؟

یکی از باور اشتباه در بین عموم افراد این است که اگر اقدام به تقویت عضلات شکم کنید، خیلی زود می توانید عضلات شش تکه این قسمت از بدن را مشاهده کرده و استایل بسیار زیبایی خواهید داشت. تقویت عضلات شکم چیزی فراتر از دستیابی به شکم شش تکه است. در واقع اگر عضلات مرکزی […]

یکی از باور اشتباه در بین عموم افراد این است که اگر اقدام به تقویت عضلات شکم کنید، خیلی زود می توانید عضلات شش تکه این قسمت از بدن را مشاهده کرده و استایل بسیار زیبایی خواهید داشت.

تقویت عضلات شکم چیزی فراتر از دستیابی به شکم شش تکه است.

در واقع اگر عضلات مرکزی بدن تقویت شود، می تواند یک راهکار موثر و مطمئن برای پیشگیری از کمردرد و دیگر آسیب های جسمانی باشد.

درد کمر بی علت همیشه مربوط به آسیب دیدگی ستون فقرات نیست، گاها ضعف شدید عضلات شکم باعث می شود تا تحمل وزن از طریق سایر استخوان ها به مشکل برخورده و درد در نقاط مختلف بدن به ویژه کمر احساس می شود.

این مسئله نشانه از ضعف یا نقص در سیستم استخوانی بدن نیست بلکه ضعف ماهیچه ها به ویژه در مرکز ثقل بدن سبب پدیدار شدن چنین مسئله ای می شود.

با اطمینان می توان گفت که اگر ماهیچه های مرکزی بدن تقویت شوند، احتمال آسیب رسیدن یا فشار به سایر اندام های حساس تر به ویژه استخوان ها، مفاصل، دیسک ها و ستون فقرات کاهش پیدا می کند.

نه تنها دردهای پیش آمده برطرف می شود بلکه فرد جسمی سلامت داشته و از آسیب ها و بیماری های مختلف محفوظ می مانند.

یکی از راه کارهای ساده برای تقویت عضلات شکم، این است که به طور مرتب تمرینات ورزشی انجام دهید.

البته تکنیک های مختلفی برای جابجایی اجسام وجود دارد که نه تنها باعث تقویت ماهیچه ها می شود بلکه آسیبی به قسمت های مختلف بدن وارد نمی کند.

اگر تصور کنید که عضلات شکم هسته مرکزی بدن محسوب می شوند، متوجه خواهید شد که تا چه حد در تحمل وزن بدن موثر هستند.

با این حال فراموش نکنید که تقویت عضلات شکم به عنوان روشی برای محافظت از کمر و گردن محسوب می شود.

به طور کلی می توان گفت که اگر شما تمرینات مناسب را برای تقویت عضلات شکم انجام دهید، در حقیقت به عملکرد بهتر ستون فقرات کمک خواهید کرد.

این روال شامل تقویت عضلات حمایت کننده ستون فقرات نیز خواهد شد.

اگر متخصصان به انجام تمرینات شکم تاکید زیادی کنند، در حقیقت می دانند که با این اقدام موثر می توانند احتمال افزایش کمردرد را کاهش داده و در صورتی که به این عارضه مبتلا هستید درد کمر برطرف می شود.

می توانید تا حد زیادی از انجام جراحی های کمر جلوگیری کرده و وضعیت بدن را بهبود ببخشید.

چگونه عضلات شکم را تقویت کنیم؟

چگونه عضلات شکم را تقویت کنیم؟
چگونه عضلات شکم را تقویت کنیم؟

یکی از بزرگ ترین معضلاتی که بسیاری از افراد در سنین مختلف با آن مواجه هستند، بزرگ شدن شکم یا تجمع چربی در شکم و پهلو است.

زمانی که شکم از حد نرمال بزرگ تر شود، استایل افراد را تحت تاثیر قرار داده و وجود این توده چربی باعث نگرانی و احساس ناخوشایند در افراد می شود.

به یاد داشته باشید که تجمع چربی در ناحیه شکم فشار مضاعفی را به ستون فقرات وارد می کند و به مرور زمان در صورتی که برای رفع آن اقدام نکنید و ایستادن و نشستن های خود را اصلاح نکنید، دچار گودی کمر و در نهایت درد در ستون فقرات خواهید شد.

راهکارهای مختلفی برای تقویت عضلات مرکزی بدن وجود دارد.

می توانید فعالیت های ورزشی از جمله بدنسازی را به صورت حرفه ای یا مبتدی در باشگاه و منزل شروع کرده و به مرور زمان آمادگی جسمانی کافی برای تقویت این عضلات را خواهید داشت.

داشتن شکم سفت و پهلوهای متناسب حتی اگر با ورزش کردن یا دریافت رژیم آنلاین از رجبی دایت انجام شود، به تقویت بخش های مختلف بدن کمک شایانی می کند.

اگر دچار اضافه وزن هستید و انباشت چربی در اطراف شکم و پهلو باعث نگرانی شما می شود، در اولین اقدام باید رژیم غذایی خود را اصلاح کرده و مقدار مصرف کربوهیدرات، قند و چربی های مضر را به حداقل برسانید.

علاوه بر اصلاح رژیم غذایی انجام فعالیت های ورزشی خاص برای تقویت عضلات شکم و کمر ضروری می باشد.

از جمله فعالیت های موثر بر تقویت عضلات شکم باید به حرکات کششی شکم و پهلو اشاره کرد.

کرانچ، پلانک، دراز نشست و هرگونه حرکت تقویت عضلات زیر شکم در نهایت به استحکام بیشتر این عضلات منجر می گردد.

ورزش پیلاتس یکی از راهکارهای آسان و کاربردی برای برقراری تعادل و تناسب اندام میان ران پا، شکم و پهلو است و برای سفت تر شدن بافت ها و عضلات مختلف بدن اقدامی موثر می باشد.

بهترین تمرینات برای تقویت عضلات شکم

بهترین تمرینات برای تقویت عضلات شکم
بهترین تمرینات برای تقویت عضلات شکم

اگر تمایل دارید برای تقویت عضلات شکم اقدامات ورزشی را انجام دهید، قبل از هر چیز باید بدانید که این تمرینات به گونه ای طراحی می شوند که مستقیماً تاثیر خود را بر عضلات سطحی و عمقی اعمال می کنند.

بخشی از تمرینات ورزشی قدرتی مثل پلانک یا کرانچ، مستقیماً عضلات شکم را هدف قرار داده و برای افزایش مقاومت و رشد آنها موثر هستند.

تمرینات استقامتی و انواع حرکت های هوازی که انجام می دهید باعث کاهش چربی اضافه شده و انجام این تمرینات در کنار یکدیگر به تقویت عضلات مرکزی بدن کمک شایانی می کند.

اگر تمایل دارید بهترین حرکات ورزشی را برای تقویت عضلات شکم بشناسید با ما همراه باشید تا چند مورد از ساده ترین اما کاربردی ترین آنها را با توضیحات بیشتر برایتان شرح دهیم.

پلانک یکی از روش های موثر و تمرینات کاربردی برای تقویت عضلات شکم کمر و باسن است.

پلانک در شمار حرکات ایزومتریک عضلات راست شکمی قرار می گیرد و برای تقویت عضلات مورب و عضلات عمقی شکم نیز کاربرد دارد.

برای انجام پلانک باید به حالت درازکش قرار گرفته و بالاتنه را بر روی ساعدها قرار دهید.

قسمت تحتانی بدن نیز با فشار بر روی انگشتان پا کنترل می شود، به گونه ای که بدن در یک خط مستقیم قرار گرفته و مهم است هنگام انجام این تمرین عضلات شکم منقبض شود.

یکی دیگر از تمرینات کاربردی برای تقویت عضلات راست شکمی کرانچ است که به عنوان یک تمرین کلاسیک قدرتی شناخته می شود.

می توانید این تمرین را با دستگاه یا به صورت تکیه بر دیوار انجام دهید.

می توانید کرانچ را به صورت خوابیده و با خم کردن زانوها انجام داده و دست ها را به روی سینه به حالت ضربدری قرار دهید.

در نهایت سر و شانه را به آرامی از زمین بلند کرده تا عضلات شکم کاملاً منقبض شود‌.

مهم است که برای تاثیرگذاری بیشتر بر روی عضلات شکم در این حالت برای بازگشت به وضعیت اولیه این اقدام به آرامی انجام پذیرد.

پل یکی دیگر از راهکارهای موثر برای تقویت عضلات قسمت مرکزی بدن است.

این تمرین برای تقویت عضلات بدن به ویژه ماهیچه های شکمی کاربرد زیادی دارد، می توانید برای انجام این تمرین تخصصی دراز بکشید و پس از خم کردن زانوها شکم و باسن را از زمین جدا کنید.

زمانی که بخش مرکزی بدن از زمین جدا می شود، بدن باید در یک راستا قرار گرفته و بعد از اینکه چند ثانیه در این حالت باقی ماندید به وضعیت اول برگردید.

بالا آوردن پا یکی دیگر از راهکارهای موثر برای اعمال فشار بر عضلات شکم است.

اگر بر روی زمین دراز بکشید و دست را در کنار بدن قرار دهید و سپس پا را به آرامی بالا بیاورید تا به طور قائم از زمین قرار بگیرد، فشار بسیار زیادی و عضلات شکم وارد می شود.

تکرار این تمرین در دراز مدت به تقویت عضلات شکم کمک شایانی می کند.

تکنیک های دیگر از جمله دوچرخه یا کوهنوردی از جمله تمریناتی هستند که برای تقویت عضلات شکم نیز کاربرد دارند.

این تکنیک ها سایر عضلات بدن از جمله پا و دست را نیز درگیر می کند اما تمرکز اصلی بر عضلات شکمی خواهد بود.

تصویر راضیه رجبی کارشناس تغذیه

راضیه رجبی کارشناس تغذیه

راضیه رجبی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، یک تغذیه‌شناس حرفه‌ای با تخصص در زمینه لاغری و تناسب اندام است. او دارای تجربه‌ی چندین ساله در ارائه‌ی مشاوره‌های تغذیه‌ای برای کسانی است که به دنبال افزایش وزن سالم، کاهش وزن، بهبود ترکیب بدن و دستیابی به یک سبک زندگی سالم هستند.

4 پاسخ

    1. سلام همراه محترم، خیر، برای نمایان شدن عضلات شکم، چربی بدن باید کاهش یابد که نیازمند ترکیب تمرینات مقاومتی، تمرینات هوازی و رژیم غذایی مناسب است.

    1. سلام همراه عزیز، بسته به درصد چربی بدن، شدت تمرینات و رژیم غذایی، معمولاً بین 8 تا 16 هفته زمان نیاز می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *